Estudi Notícies

Cens d’aus hivernants de la Baixa Tordera

El cap de setmana del 15 i 16 de gener es duu a terme el cens d’aus hivernants a Catalunya. Al delta de la Tordera, el company Xavier Larruy s’encarrega de dur-lo a terme des de fa un parell de dècades.

Enguany, a partir de la tasca realitzada per en Xavier, i sota la direcció del mateix Xavier, de l’Enric Badosa i d’en Javier Romera, no només ens proposem de censar els ocells hivernants del delta, sinó que ampliem l’estudi a la resta de zones humides de la baixa Tordera.

Així, dissabte 15, es distribuiran per diferents punts del delta a Malgrat i Blanes, diverses persones expertes, per fer el recompte principalment d’aus marines, anàtids, ardeids, làrids i limícoles, així com altres espècies hivernants de grups diversos.

Diumenge 16, l’objectiu és el cens d’aquestes mateixes espècies en diferents zones humides interiors, de Tordera i Palafolls.

Ambdós dies, les persones associades de NatMonT acompanyarem els responsables de cada estació de cens, bé per ajudar i per aprendre’n, en funció de les possibilitats de cadascú.

Aquest cens pretén tenir continuïtat en el temps, com ja la té per la desembocadura de la Tordera, de forma que esdevingui una eina de gestió per les zones humides del conjunt de l’espai protegit del riu i estanys de Tordera.

En presentarem els resultats més endavant!

Ànecs i gavines (Foto: Enric Badosa)
Ànecs i gavines (Foto: Enric Badosa)
Bernat pescaire i gavines (Foto: Enric Badosa)
Bernat pescaire i gavines (Foto: Enric Badosa)