Divulgació GT Educació ambiental GT Quiròpters Notícies

VII Setmana del bosc de Sant Celoni

Per setena vegada, a Sant Celoni, s’ha celebrat la setmana del bosc, i el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, la fira del bosc.

L’Ajuntament de Sant Celoni ens ha convidat a participar-hi, i hi hem estat presents amb una parada que ens ha permès donar-nos a conèixer en aquest punt important del nostre àmbit territorial.

Ens hem sentit molt ben rebuts a la capital del Baix Montseny, i hem aprofitat per acostar la natura a tothom qui ha volgut acostar-se a la fira i al nostre estand.

Hem portat a terme quatre tallers entre dissabte i diumenge, en els que s’han esgotat les places disponibles.

El primer taller, adreçat a tots els públics (la mainada acompanyada, això sí), consistia en construir una caixa niu per a ratapinyades. A més de donar les instruccions oportunes, l’Andreu Duclau hi va orientar els participants sobre com col·locar-les i explicar algunes de les característiques d’aquest mamífers alats tan mal coneguts.

El segon taller, més adreçat a la mainada menuda, consistia en dibuixar ocells i en relacionar-los amb les diferents caixes niu que poden ocupar. Per això, la Carme Buxalleu va presentar els diferents ocells per pintar i les característiques d’animals i ocells perquè cadascú trobés el seu aixopluc adient.

Esperem que petits i grans gaudissin dels tallers, i que les caixes niu de les ratapinyades que els participants es van enduur, siguin ocupades ben aviat!

Agraïm a l’Ajuntament la invitació a la fira i la col·laboració en l’organització.

Caixa niu de ratapinyada (foto: Elena Farré)
Caixa niu de ratapinyada (foto: Elena Farré)
Taller a la VII Setmana del bosc de Sant Celoni (foto: Elena Farré)
Taller a la VII Setmana del bosc de Sant Celoni (foto: Elena Farré)
Taller de dibuix a la setmana del bosc de Sant Celoni (foto: Elena Farré)
Taller de dibuix a la setmana del bosc de Sant Celoni (foto: Elena Farré)