Divulgació GT Botànica GT Educació ambiental GT Gorg de Xon Puig GT Ornitologia

Setmana de la natura 2021

Del 24 de maig al 5 de juny de 2021 ha tingut lloc una nova edició de la Setmana de la natura, impulsada per la Xarxa de Custòdia de la Natura.

NatMont hi hem participat organitzant o coorganitzant diverses activitats, sortides i xerrades, en diferents municipis del nostre àmbit territorial.

Així, divendres 28 i diumenge 30, en col·laboració amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar, vam organitzar tres torns d’observació d’ocells des de l’observatori de la desembocadura, amb el guiatge de l’Antoni Abad, la Laura Arjona, en Quim Aubanell, l’Enric Badosa, en David Caballé, la Leni Farré, en Santi Poch, l’Anna Sais i en Javier Romera.

Dissabte 29 sortíem a conèixer els boscos culminants del Montnegre, amb una excursió guiada per en Miquel Jover, que ens portà pels boscos de caràcter atlàntic i continental que creixen a l’entorn del Turó Gros, entre Sant Iscle de Vallalta i Sant Celoni.

Dijous 3 de juny, la Carme Buxalleu proposava una xerrada sobre la vegetació de les platges de l’Alt Maresme, a la Biblioteca Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Arenys de Mar i la Biblioteca mateixa.

Dissabte 5, al matí sortíem a la descoberta de les papallones de Valldemaria (Tordera), guiats per en Jordi Pagès i els companys amb qui hi duu a terme el BMSC.
Aquella tarda també vam presentar el nostre projecte de millora ambiental al Gorg de Xon Puig (Palafolls), amb la Carme Buxalleu i en Jordi Torallas, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palafolls.

La setmana de la natura és una bona ocasió per donar a conèixer el patrimoni natural del massís del Montnegre i de la conca de la Tordera. Esperem tornar-hi l’any vinent, amb no ves propostes!

Web de la setmana de la natura