Divulgació Social

Sortida a l’aiguabarreig de la Tordera i la riera de Santa Coloma

L’aiguabarreig de la Tordera i de la riera de Santa Coloma, al terme municipal de Fogars de la Selva, és un dels punts més interessants del tram mig del riu, des de la vessant de la biodiversitat.

Per conèixer millor aquest tram del riu, en Javier Romera ha guiat la primera sortida social de NatMonT, un calurós diumenge de juliol, en el que les restriccions de mobilitat de la pandèmia, ho han permès, malgrat tot.

Hem pogut observar-hi nius de blauet en alguns talussos, possibles rastres de llúdriga, nombrosos corriols petits, un cabirol, odonats, bagres i barbs, tortugues de rierol, entre les espècies més destacades.

Aquest espai es troba sota l’amenaça, novament, d’una profunda alteració, atès que es planteja un projecte de consolidació dels talussos fluvials que modificaria els hàbitats de moltes d’aquestes espècies.