Notícies Social

Neix NatMonT

Dimecres 8 de juliol de 2020. Centre cultural de Pineda de Mar. L’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera comença a bategar!

Després de mesos de confinament i de restriccions per la pandèmia de la COVID19; després de contactes, correus i missatges electrònics; després de veure com la Tordera oferia un nou paisatge; després d’una migració prenupcial esplendorosa; una colla d’inconscients plens de bones intencions, decidim crear una nova associació per a l’estudi, la divulgació i la defensa del patrimoni natural del massís del Montnegre i la conca de la Tordera.

Assemblea constituent de NatMonT

Som una bona colla de gent, biòlegs, ambientòlegs, geògrafs, naturalistes o amants de la natura; vinguts de Pineda mateix, però també de Santa Susanna, Malgrat, Calella, Arenys de Mar i Arenys de Munt, Tordera, Palafolls, Sant Pol, etc. disposats a posar el nostre gra de sorra per fer un món millor.

A partir d’ara, l’Associació resta oberta a la participació de totes les persones interessades en els nostres objectius, amb el desig exprés d’arrelar en el conjunt de l’àmbit territorial que ens ocupa.

El tritó palmat Lissotriton helveticus, amfibi urodel present, tant al Montnegre com a la conca de la Tordea, esdevé el símbol de l’entitat i al seu voltant es configura la imatge gràfica de NatMonT.

La Blanca Martí ens ha regalat una magnífica il·lustració d’un tritó palmat en forma de O, per a poder-lo integrar entre les lletres del nostre nom familiar.

Aquest nom popular, ha estat escollit a proposta de la Carme Buixalleu, combinant les paraules Natura, Montnegre i Tordera. Per reforçar aquesta idea, les inicials de cadascuna d’aquestes paraules s’escriu en majúscules.

NatMont forma

La primera junta que surt elegida en aquesta Assemblea constituent, és formada per:

  • Antoni Abad, President
  • Elena Farré, Tresorera
  • Jordi Torallas, Secretari-Coordinador
  • Roser Armendares, Vicesecretària
  • Quim Estol, Vocal
  • Noemí Pineda, Vocal
  • Santi Poch, Vocal